e-Güvenlik Politikamız

Selçuk Eraydın İmam Hatip Ortaokulu e-Güvenlik Politikası Amaçlar ve Politika Kapsamı
• Selçuk Eraydın İmam Hatip Ortaokulu çevrimiçi güvenliğin (e-Güvenlik), bilgisayarlar, tabletler, cep telefonları veya oyun konsolları gibi teknolojiyi kullanırken, dijital dünyadaki çocukların ve yetişkinlerin korunması için vazgeçilmez bir unsur olduğuna inanmaktadır.
• Selçuk Eraydın İmam Hatip Ortaokulu, internetin ve bilgi iletişim teknolojilerinin günlük yaşamın önemli bir parçası olduğuna inanır. Dolayısıyla, riskleri yönetmeleri ve bunlara tepki vermek için stratejiler geliştirmenin yollarını öğrenmeleri için gençler desteklenmelidir.
• Selçuk Eraydın İmam Hatip Ortaokulu, eğitim standartlarını yükseltmek, başarıyı teşvik etmek, personelin mesleki çalışmalarını desteklemek ve yönetim işlevlerini geliştirmek için kaliteli internet erişimi sunma yükümlülüğüne sahiptir.
• Selçuk Eraydın İmam Hatip Ortaokulu tüm gençlerin ve personelin çevrimiçi olarak potansiyel zararlardan korunmasını sağlamakla sorumludur.
• Bu politika, yöneticiler, öğretmenler, destek personeli, gençler ve ebeveynler için hazırlanmıştır.
• Bu politika, internet erişimi ve kişisel cihazlar da dahil olmak üzere iletişim cihazlarının kullanımı için geçerlidir; gençlerin, personelin ya da diğer kişilerin çalıştıkları dizüstü bilgisayarlar, tabletler veya mobil cihazlar gibi uzaktan kullanım için okul tarafından verilen cihazları da kapsamaktadır.
Tüm çalışanların sorumlulukları şunlardır:
• Çevrimiçi güvenlik politikalarının geliştirilmesine katkıda bulunmak.
• Kabul Edilebilir Kullanım Politikalarını okumak ve onlara bağlı kalmak.
• Okul sistemlerinin ve verilerin güvenliğinden sorumlu olmak.
• Çevrimiçi güvenlik konusundaki farkındalığa sahip olmak ve onların bakımında gençlerle nasıl ilişkili olabileceklerini bilmek.
• Yeni ve gelişmekte olan teknolojiler kullanıldığında iyi uygulamaları modellemek.
• Mümkün olduğunca müfredat ile çevrimiçi güvenlik eğitimini ilişkilendirmek.
• Okul koruma politikalarını ve prosedürlerini takip ederek endişe duyan bireyleri belirlemek ve önlem almak.
• Olumlu öğrenme fırsatlarına vurgu yapmak.
• Bu alanda mesleki gelişim için kişisel sorumluluk almak.
Gençlerin başlıca sorumlulukları şunlardır:
• Çevrimiçi güvenlik politikalarının geliştirilmesine katkıda bulunmak.
• Okulun Kabul Edilebilir Kullanım Politikalarını okumak ve onlara bağlı kalmak.
• Çevrimiçi ve çevrimdışı başkalarının hislerine ve haklarına saygı duymak.
• İşler ters giderse, güvenilir bir yetişkinden yardım istemek ve çevrimiçi güvenlik
sorunlarıyla karşılaşan diğer kişileri desteklemek.
• Kendilerini ve başkalarını çevrimiçi olarak korumak için sorumluluk almak.
• Yeni ve gelişmekte olan teknolojilerin getirdiği fırsatlar ve risklerle ilgili olarak kendi bilinci ve öğrenimlerinden sorumlu olmak.

Güvenlik Politikalarımızın devamı için TIKLAYINIZ

Yayın: 20.01.2022 - Güncelleme: 20.01.2022 11:16 - Görüntülenme: 175