Nis

kulumuz öğretmenlerine Öğrenciyi tanıma teknikleri. (Anket, görüşme, gözlem, problem tarama listesi, sosyogram vb.) konulu sunum yapıldı.

Nis

DYK çalışmalarının değerlendirileceği bir sınav takvimi oluşturuldu.

Bu takvim bağlamında sınav yapılarak öğrencilerin mevcut  öğrenim düzeyleri tespit edildi. Sonuçlar üzerinden değerlendirmeler yapıldı.

Öğrencileri kurslara katılım konusunda teşvik etmek ve eksiklerin giderilmesi adına çalışmalar gerçekleştirildi.

Sınav takvimi ile ilgili afiş, broşür vb. görsel materyaller hazırlandı.

Nis

Etkili sınıf yönetimini oluşturan süreçler ve olumlu olumsuz etkileyen öğretmen davranışlarına yönelik yeni stratejiler incelenerek değerlendirildi.

Olumlu ve olumsuz görüşler dile getirildi.

Nis

Din Eğitimi Genel Müdürlüğümüzün Okullarda Ödüllü Bulmaca" etkinliği hayata geçirilir.

(Okul panolarına asılan Sudoku çözen öğrencilere ödül verilir.) kapsamında öğrencilerimize Değerler Eğitimi ile ilgili bulmacalar hazırlanmış

ve 7. sınıflarımızda bu etkinlikuygulanmıştır.

Ey güneş yüzlü çocuk,

Neşeyle aydınlat çevreni,

Senindir bu güzel gün,

Rehberin bilimdir, atıl hep ileriye,

Ve haykır var gücünle yaşasın özgürlük diye,

Bu vatan senindir, bayrak senindir.

Gelecek senindir.

Nis

"Awareness with Youtube" projemizin etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. İki farklı grupla yürütülen projede, öğrenciler bilişim okur yazarlığı kazanırken farklı konular hakkında araştırma yapıp içerikler oluşturuyor. Oluşturdukları içerikleri diğer sınıflardaki öğrenci arkadaşlarına sunarak hem projenin yaygınlaştırılmasına katkıda bulunuyorlar hem de diğer öğrencilerin farkındalıklarının oluşmasını sağlıyorlar.

Nis

FATİH İMAM HATİP ORTAOKULU İLE BİLGİ YARIŞMASI YAPILDI.

Nis

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Şule UZUNKAYA ve Türkçe Öğretmeni Gülşah Acar tarafından 6. ve 7. sınıf öğrencileri ile yürütülen Polonya- Türkiye ortaklı uluslararası bir proje olup 7 ortaktan oluşmaktadır.

Awareness with Youtube isimli proje ile, öğrencilerin önceden belirlenen konular hakkında araştırma yaparak farkındalık kazanmaları, farklı web2.0 araçlarını kullanarak Youtube için faydalı içerik oluşturmaları, sunum becerilerini ve 21. yy becerilerini geliştirerek kendilerini hem anadilde hem de İngilizce olarak ifade edebilmeleri hedeflenmektedir.

Projemizin Youtube sayfasına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

Mrt

Mart ayı KTS çalışmaları kapsamında, İngilizce Öğretmeni Şule UZUNKAYA tarafından okulumuz 8. sınıf öğrencilerine genel ve mesleki liseler tanıtılarak sınav öncesi ve tercih dönemi hakkında bilgiler verilmiştir. Sunum sonunda öğrencilerin soruları yanıtlanarak interaktif bir ortam oluşturulmuştur.

Mrt

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü, her yıl ülkemizde kutlanan ve hatırlanan önemli bir gündür. Okulumuzda Fatih İmam Hatip Ortaokulu ile işbirliği içinde, öğretmenlerimizin eşliğinde öğrencilerimizle etkinlikler düzenlendi.

Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizin ruhu şad olsun !

Unutma, Çanakkale Geçilmez !

Mrt

Okulumuzda 12 Mart İstiklâl Marşı'nın kabulünün 102. yılını kutladık. İstiklâl Marşı, günün anlam ve önemiyle başlayan kutlama programımız, şiirler, orotoryo, marş, İstiklâl Marşı'nı güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile devam etti. Bu güzel programı düzenleyen öğretmenlerimize ve katkıda bulunan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Bu vatana, bu millete ve bu bayrağa yaraşır bireyler olmayı öğrencilerimize öğütlüyor ve böyle nesiller yetiştirmeyi amaçlıyoruz.

Mrt

Okulumuzda milli duyguların artması maksadıyla İstiklâl Marşı'nı güzel okuması yarışması düzenlendi. Yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödülleri İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy'u anma programında verilecektir.  Jürideki öğretmenlerimize ve yarışmaya katılan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Şaban ayının 15.gecesi olan mübarek Berat Kandilini öğretmen ve öğrencilerimizin  hazırlamış olduğu programda idrak ettik.

Ara

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinlikleri kapsamında çocuk gazetesi hazırlandı.