İSTANBUL / PENDİK - SELÇUK ERAYDIN İMAM HATİP ORTAOKULU

Nis

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında mart ayında “Mesneviden Hikayeler” Anlamını Bul etkinliği, Kelime Türetme etkinliği, Kare Bulmaca etkinliği ve Öykü kartları hazırlama; hazırlanan kartlarla anlatım etkinliği yapılmıştır.

Mrt

Çedes Projesi öğrencileri için iftar vakti.

Yapılan iftar sonrası öğrencilerimize bir Osmanlı geleneği olan 'Diş Kirası" dağıtıldı. Emeği geçen Öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

5.sınıf öğrencilerimizle Sosyal Bilgiler dersini daha anlamlı ve eğlenceli hale getirebilmek ve kalıcı öğrenmeler sağlamak için ''Meslekler''konusunda öğrenciler hayallerindeki meslekleri araştırıp geldiler. Ortaya renkli görüntüler çıktı.

Mrt

Sosyal Bilgiler dersi kapsamında 7.sınıf öğrencilerimiz ile Türk İslam Bilim İnsanlarının hayatlarını ve yaptıkları çalışmaları sınıfta arkadaşlarına anlatarak hem derse renk kattılar hem de ders kapsamında öğrenme öğretme sorumluluğunu üstlendiler. Yaptıkları çalışmalardan dolayı öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Çedes Projesi öğrencileri ile huzurevi ziyaretinde bulunduk. Öğrencilerimiz huzurevi sakinlerine Değerler Oratoryosunu sundu. Yaşlılarımızın hoş sohbetleri, kıymetli öğütleri ve duaları ile öğrencilerimiz güzel vakit geçirdi. Bizi ağırlayan değerli Kartal Belediyesi Huzurevi müdürüne, çalışanlarına teşekkür ederiz.

Mrt

ÇEDES Projesi Öğrencilerinden Ramazan Ayına görkemli hazırlık. Maketten davulcu adam yapıldı, panolar süslendi, davul çalarak maniler eşliğinde sınıflar dolaşıldı ve ikramlar dağıtıldı. Ramazan ayına özgü namaz yarışması başlatılıp namaz çizelgeleri tüm öğrencilere dağıtıldı.

Mrt

Pendik Bilim Merkezine düzenlenen gezide pek çok soyut kavram somutlaştırıldı. Güneş sistemi, elektirik, hava ve yansıma konularında minik deneyler ve gösteriler düzenlendi. Çocukların öğrenme ortamları zenginleştirilerek bilime karşı ilgileri artırıldı.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri  projesi  şubat ayı “Atasözü ve Deyim ” konusunda anlat bakalım, drama ile atasözü deyim anlatma, pano çalışması, atasözü deyim resimleme, ortaya çıkan ürünlerden resim sergisi etkinlikleri yapılmıştır.

Şbt

Ülkemizde her yıl 28 Şubat "Sivil Savunma Günü" ve 1-7 Mart "Deprem Haftası" olarak bilinmektedir. Bu günler kapsamında, Sivil Savunma Kulübü ile koordineli olarak deprem tatbikatı düzenlenmiştir. Tatbikat öncesinde, tüm sınıflarımızda "Depreme Hazır Okul,Tatbikat Eğitim Filmi" izlenmiştir. Öğrencilerimizde farkındalık oluşturmak ve istendik davranış oluşturmak adına yürütülen çalışmalarla, tekrarının yaşanmamasını dilediğimiz günlere hazırlıklarımızı yaptık. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Şbt

2022-2023 eğitim öğretim yılında okulumuz Türkçe Öğretmeni Gülşah ACAR ve İngiizce Öğretmeni Şule UZUNKAYA tarafından öğrencilerimizle yürütülen 3 projeden, 3 ulusal kalite etiketi 3 Avrupa kalite etiketi almaya hak kazandık. Yürütülen projelerin sayısının artmasını diliyor, emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Şbt

Çedes Projesi öğrencilerinden Berat Kandili Programı.

Ramazanın müjdeleyicisi; rahmet ve bereketin gecesi olan Berat Kandili Çedes Projesi öğrencileri tarafından hazırlanan program ile kutlandı. Programda Kuran-ı Kerim tilaveti, şiirler, ilahiler okundu. Program yapılan dualar ile sona erdi.

Şbt

Sosyal Bilgiler dersinde 5. sınıf öğrencilerimizle birlikte yeryüzünü daha iyi tanımak için oyun hamuruyla göller platolar ve dağlar yaptık. Eğlenceli anlarımızla dersimize renk kattık. Ders öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuzun 7. sınıf öğrencileri ile birlikte çivi yazısını ve hiyeroglif alfabesini kullanarak isimlerimizi yazdık. Yaptığımız etkinliklerimizle kalıcı öğrenmeler sağlarken derslerimizi daha eğlenceli hale getiriyoruz.

Şbt

En sevilen masal kahramanları, Göbeklitepe, Rafadan Tayfa sokağı ve çeşitli oyun alanlarıyla çocuklar için oldukça dikkat çekici bir merkez haline gelen Masal Parkına gezi düzenlendi. Miniklerimiz hem eğlenme hem öğrenme fırsatı bulduğu bu gezide yeni deneyimler elde ettiler.